Het Koor

Christelijk koor Message is een vereniging waar mensen wekelijks bij elkaar komen om te zingen. Samen dragen we met muziek, het Christelijk geloof uit. Eén keer per jaar geven we een groot concert.

Message zingt meerstemmig, met sopranen, alten, tenoren en bassen. Het koor bestaat uit ongeveer 20 mensen.
Onder leiding van dirigent Marius van der Kuijl streven we de hoogste kwaliteit na. Tijdens optredens en concerten wordt Message regelmatig begeleid door pianist/organist Henk Veldman.

Dirigent

Marius van der Kuijl is sinds 2006 de vaste dirigent van Christelijk Koor Message. Geboren en getogen in Wieringerwerf was hij al jong de vaste pianist van een gospelkoor in zijn woonplaats. Marius van der Kuijl heeft meer dan 10 jaar pianoles gehad en deed de opleiding tot amateurkoordirigent. Hij begeleidde gospel-, opera en popkoren. Vanwege zijn werk verhuisde in 2006 naar het midden van het land en werd dirigent van Message.

Daarnaast begeleidt hij wekelijks het Soester mannenkoor Apollo en veelvuldig de kerkdiensten in de Paaskerk te Baarn. Sinds 2010 is Marius pianist bij verschillende professioneel opgezette kerkelijke musicals. Marius streeft naar zuiverheid, balans en uitstraling die past bij de liederen. Met zijn enthousiasme heeft hij Message gevormd tot een kwalitatief goed koor dat met veel plezier zingt.

Pianist

Henk Veldman is regelmatig pianist en organist bij de uitvoeringen van Message. Henk studeerde orgel bij Wim van Beek aan het Groninger
Conservatorium. In 1996 behaalde Henk het diploma Uitvoerend Musicus aan de Hogeschool voor de Kunsten en tevens het diploma Tweede
Fase aan de Nederlandse Beiaardschool. Henk won diverse prijzen tijdens internationale beiaardconcoursen, waaronder de prijs voor de beste volksliedbewerking tijdens het concours te Groningen in 2000.

De afgelopen jaren heeft hij in vele kerken als beiaardier opgetreden. Als organist is hij verbonden aan de Fonteinkerk te Amersfoort, de Oud-Katholieke Kerk te Amersfoort en de Hippolytuskerk in Middelstum. Henk (orgel) toert met Marjon Strijk (sopraan) als het duo ‘Just Fantasy’ door Nederland om daarmee hun eerste cd ‘Saving all my love for you’ te laten horen. Hiermee brengen zij een popprogramma met oude en nieuwe popsongs, die Henk bewerkte voor sopraan en orgel. Dit initiatief werd geboren uit de wens van de beide musici om een brug te slaan tussen de pop en de klassieke wereld.

Samengesteld Orkest

Message grijpt concerten en uitvoeringen van oratoria aan om te werken met een voor die gelegenheid samengesteld, orkest. Zo’n orkest bestaat uit goed geschoolde musici, dat net als Message onder de bezielende leiding van dirigent Marius van der Kuijl staan. Sommige koorleden wisselen bij gelegenheid het zingen af met het spelen op dwarsfluit, tinwhistle, keyboard of trompet.