Het Koor

Christelijk koor Message is een vereniging van enthousiaste mannen en vrouwen die van zingen hun passie hebben gemaakt. Deze passie willen zij graag overbrengen op het publiek. Het koor werkt geregeld mee aan kerkdiensten en geeft zelf ook concerten en andere optredens. Message zingt meerstemmig en bestaat momenteel uit 16 leden. Onder leiding van Marius van de Kuijl werken zij voortdurend aan zuiverheid en dynamiek. Het repertoire bestaat grotendeels uit christelijke muziek maar is verder zeer gevarieerd.

Dirigent

Marius van der Kuijl is sinds 2006 de vaste dirigent van Christelijk Koor Message. Geboren en getogen in Wieringerwerf was hij al jong de vaste pianist van een gospelkoor in zijn woonplaats. Marius van der Kuijl heeft meer dan 10 jaar pianoles gehad en deed de opleiding tot amateurkoordirigent. Hij begeleidde gospel-, opera en popkoren. Vanwege zijn werk verhuisde in 2006 naar het midden van het land en werd dirigent van Message.

Daarnaast begeleidt hij wekelijks het Soester mannenkoor Apollo en veelvuldig de kerkdiensten in de Paaskerk te Baarn. Sinds 2010 is Marius pianist bij verschillende professioneel opgezette kerkelijke musicals. Marius streeft naar zuiverheid, balans en uitstraling die past bij de liederen. Met zijn enthousiasme heeft hij Message gevormd tot een kwalitatief goed koor dat met veel plezier zingt.

Pianist

Henk Veldman is regelmatig pianist en organist bij de uitvoeringen van Message. Henk studeerde orgel bij Wim van Beek aan het Groninger
Conservatorium. In 1996 behaalde Henk het diploma Uitvoerend Musicus aan de Hogeschool voor de Kunsten en tevens het diploma Tweede
Fase aan de Nederlandse Beiaardschool. Henk won diverse prijzen tijdens internationale beiaardconcoursen, waaronder de prijs voor de beste volksliedbewerking tijdens het concours te Groningen in 2000.

De afgelopen jaren heeft hij in vele kerken als beiaardier opgetreden. Als organist is hij verbonden aan de Fonteinkerk te Amersfoort, de Oud-Katholieke Kerk te Amersfoort en de Hippolytuskerk in Middelstum. Henk (orgel) toert met Marjon Strijk (sopraan) als het duo ‘Just Fantasy’ door Nederland om daarmee hun eerste cd ‘Saving all my love for you’ te laten horen. Hiermee brengen zij een popprogramma met oude en nieuwe popsongs, die Henk bewerkte voor sopraan en orgel. Dit initiatief werd geboren uit de wens van de beide musici om een brug te slaan tussen de pop en de klassieke wereld.

Samengesteld Orkest

Message grijpt concerten en uitvoeringen van oratoria aan om te werken met een voor die gelegenheid samengesteld orkest,dat net als Message onder de bezielende leiding van dirigent Marius van der Kuijl staat.