Het Koor

Christelijk koor Message is een vereniging waar mensen, die graag goed zingen, wekelijks repeteren en het geoefende verschillende keren per jaar aan publiek laten horen. Gezamenlijk dragen we met muziek het christelijk geloof uit.

Message zingt meerstemmig met sopranen, alten, tenoren en bassen. Het koor bestaat uit ongeveer 24 mensen. Message krijgt steeds meer bekendheid in de regio door haar zuiverheid en dynamiek van zingen, variëteit in het repertoire en het enthousiasme van haar leden.
Onder leiding van dirigent Marius van der Kuijl streeft het koor de hoogste kwaliteit na en probeert het door middel van het instuderen van nieuw repertoire een hoog niveau te bereiken.

Tijdens optredens en concerten wordt Message begeleid door pianist/organist Henk Veldman en een samengesteld orkest.

Dirigent

Marius van der Kuijl is sinds 2006 de vaste dirigent van Christelijk Koor Message. Geboren en getogen in Wieringerwerf was hij al jong de vaste pianist van een gospelkoor in zijn woonplaats. Marius van der Kuijl heeft meer dan 10 jaar pianoles genoten en deed de opleiding tot amateurkoordirigent. Hij begeleide gospel-, opera en popkoren. Vanwege zijn werk verhuisde in 2006 naar het midden van het land en werd dirigent van Message.

Daarnaast begeleidt hij wekelijks het Soester mannenkoor Apollo en veelvuldig de kerkdiensten in de Paaskerk in Baarn. Sinds 2010 is Marius pianist bij verschillende professioneel opgezette kerkelijke musicals. Marius streeft naar zuiverheid, balans en uitstraling die past bij de liederen. Met zijn enthousiasme heeft hij Message gevormd tot een kwalitatief goed koor dat met veel plezier zingt.

Pianist

Henk Veldman is regelmatig pianist en organist bij de uitvoeringen van Message. Henk studeerde orgel bij Wim van Beek aan het Groninger
Conservatorium. In 1996 behaalde Henk het diploma Uitvoerend Musicus aan de Hogeschool voor de Kunsten en tevens het diploma Tweede
Fase aan de Nederlandse Beiaardschool. Henk won diverse prijzen tijdens internationale beiaardconcoursen, waaronder de prijs voor de beste volksliedbewerking tijdens het concours te Groningen in 2000.

De afgelopen jaren heeft hij in vele kerken als beiaardier opgetreden. Als organist is hij verbonden aan de Fonteinkerk te Amersfoort, de Oud-Katholieke Kerk te Amersfoort en de Hippolytuskerk in Middelstum. Henk (orgel) toert met Marjon Strijk (sopraan) als het duo ‘Just Fantasy’ door Nederland om daarmee hun eerste cd ‘Saving all my love for you’ te laten horen. Hiermee brengen zij een popprogramma met oude en nieuwe popsongs, die Henk bewerkte voor sopraan en orgel. Dit initiatief werd geboren uit de wens van de beide musici om een brug te slaan tussen de pop en de klassieke wereld.

Samengesteld Orkest

Message grijpt concerten en uitvoeringen van oratoria aan om te werken met, een voor die gelegenheid samengesteld, orkest. Zo’n orkest bestaat uit goed geschoolde musici, dat net als Message onder de bezielende leiding van dirigent Marius van der Kuijl staat, waardoor een schitterend geheel ontstaat.
Sommige koorleden speelt op hoog niveau instrument en wisselen, bij gelegenheid, het zingen af met het spelen op dwarsfluit, tinwhistle, keyboard, accordeon of trompet.